Kockára vágunk fejenként 2 szeletelt kenyeret, és vajon lepirítjuk. Egy másik serpenyőben ízlés szerint bacont és zsályát pirítunk. Ha ezek elkészültek, összeállítjuk a “zsemlegombócot”: kikeverünk két tojást egy kevés olvasztott vajjal, ezt hozzáadjuk a baconnel összekevert, pirult kenyérkockákhoz, sózzuk, s finomra vágott salotta hagymával és petrezselyemmel ízesítjük. Jó szorosan folpackba, majd alufóliába tekerjük. Ha a sütőnknek van gőzpároló funkciója, akkor úgy készítjük el 20-25 perc alatt, attól függően, hogy milyen vastag a zsemlegombócunk. Ha nincs ilyen sütőnk, akkor kis lángon, forró vízben is kifőzhetjük a becsomagolt zsemlehengert. Így körülbelül 5-8 perccel kell, hogy tovább készüljön. Ha kihült, felszeleteljük és vajon mindkét oldalát megpirítjuk, lime héjat reszelünk rá.


Az őzhúsról levágjuk az inas részeket, alacsony hőmérsékletű sütőben átmelegítjük.


A paszternákból néhány darab chips-et és egy mártás állagú pürét készítünk. Ha kész, reszelt citromhéjjal és sóval ízesítjük. A répából roppanós kockákat és a paszternák mártásnál jóval sűrűbb állagú pürét készítünk naranccsal.
Ha az összes köret elkészült a húst kevés olajon, minden oldalán bártan körbesütjük, majd felszeletelés előtt szobahőmérsékleten 1-2percig pihentetjük.
Ízlés szerint tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Őzgerinc vadasan, zsemlegombóccal